Москва забринута због периодичног избијања напетости у сиријско-турским пограничним подручјима које Анкара тренутно контролише

02-05-2020 06:08:22 | | фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Москва је забринута због периодичног избијања напетости у сиријско-турским пограничним подручјима које Анкара тренутно контролише, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Одлучно осуђујемо терористичке акте, чије су жртве недужни цивили. У вези с тим, поново наглашавамо да борба против терориста у Сирији, које је потврдио и Савет безбедности Уједињених нација, нема алтернативу. Забринути смо због периодичне напетости у пограничним подручјима сиријско-турске границе, која је тренутно под контролом Анкаре“, истакла је Захарова.


Према њеним речима, у Москви сматрају да је потребно подсетити да се ради о територији Сирије која, „на крају, треба да се врати под контролу Дамаска“.


„Уверени смо да је успостављање чврсте и дугорочне стабилности и безбедности у пограничном подручју сиријско-турске границе и у Сирији уопште могуће само ако се поново успоставе њен суверенитет, независност, јединство и територијални интегритет“, додала је Захарова.