Москва: Са жаљењем констатујемо да је дошло до нове рунде антируске кампање

16-05-2020 09:13:54 | | / vostok.rs |


Велика Британија није предочила ниједан доказ о томе да је Русија извршила „сајбер нападе“ на универзитете који раде на вакцини против вируса корона, рекао је заменик руског министра спољних послова Олег Сиромолотов.


„Са жаљењем констатујемо да је дошло до нове рунде антируске кампање уз оптужбе на рачун наше државе без доказа да је организовала сајбер-нападе. Такав сценарио већ је примењен у Грузији, Чешкој и ево сад у Великој Британији“, рекао је Сиромолотов у интервјуу за агенцију РИА.

Како је рекао, сваки пут имамо посла са све јачим нападима на Русију у циљу дискредитације њеног имиџа у међународном информативном простору, каже дипломата.

„Русија није добила никакав званичан захтев од Британије… нити је видела иједан убедљив доказ о руским сајбер-нападима на британске универзитете и научне организације“, додао је он.

Британски „Гардијан“ је почетком маја објавио да британски експерти тврде су Русија, Кина и Иран иза сајбер-напада с циљем да се докопају истраживања у вези с ковидом 19, укључујући вакцине.

Британски Национални центар за сајбер безбедност саопштио је тада да је обим таквих циљаних сајбер-напада порастао.