РТ: САД планирају да учине Русију што слабијом, а затим да је поделе - Володин

25-05-2020 10:04:52 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

"Непрегледни притисак на Русију, затрпавање дезинформацијама, као и мешање у унутрашње ствари државе проузроковани су уздрманим положајем САД-а у свету. Да би задржале доминантан положај, САД иду у крајности које раније нису себи дозвољавале, како у односу на Кину, тако и у односу на Русију"


Председник Државне думе Русије, Вјачеслав Володин је рекао да Сједињене Америчке Државе покушавају да дестабилизују ситуацију у Русији ширећи дезинформације о ситуацији са коронавирусом и рејтингу власти у Русији, саопштила је прес служба Државне думе.

Према речима Володина, 1991. године САД су много тога учиниле за распад СССР-а. Напоменуо је да "распад Совјетског Савеза не би био могућ да његово руководство није направило много грешака и изгубило поверење грађана земље".

Володин је додао да је данас ситуација у Русији потпуно другачија.


„Председник се ослања на подршку грађана. Много је учинио за Русију и стално показује своју ефикасност. САД схватају да је то снага Русије ... Дакле, напади Сједињених Америчких Држава имају за циљ само дискредитовање председника, кључних владиних институција, водећих политичара како би се поткопало самопоуздање и ослабило их“, рекао је председник Државне думе.


Володин је рекао да САД планирају да "учине Русију што слабијом, а затим да је поделе". Према његовим речима, за то су им потребни послушни политичари који би били вођени интересима Сједињених Америчких Држава, а не руских грађана.


"Непрегледни притисак на Русију, затрпавање дезинформацијама, као и мешање у унутрашње ствари државе проузроковани су уздрманим положајем САД-а у свету", рекао је он.

Према његовим речима, Русија је претекла САД у војно-технолошком развоју, а Кина их је почела престизати у економији и технолошком развоју.

"Да би задржале доминантан положај, САД иду у крајности које раније нису себи дозвољавале, како у односу на Кину, тако и у односу на Русију", нагласио је Володин.

Он је додао да САД одржавају стални контакт са неким опозиционим политичарима и одређеним бројем медија и блогера.

„Али неки од њих можда и не схватају да се налазе у овим конструкцијама које се користе да би уништили земљу“, рекао је председник Државне думе.

Према његовом мишљењу, то је потребно схватити и одупрети се мешању у унутрашње ствари Русије.

Раније је руска амбасада у САД-у позвала Блумберг да се извини због дезинформација о рејтингу руског председника.

Извор:Восток/РТ