Монтенегро ерлајнсу забрањено слетање у Београд

26-05-2020 10:42:55 | | фото: © РИА Новости / Максим Блинов/ vostok.rs |


Aвионима црногорског авио-превозника Монтенегро ерлајсна биће ускраћена дозвола за слетање на београдски аеродром „Никола Тесла”, потврђено је вечерас Танјугу у Директорату цивилног ваздухопловства.


Влада у Подгорици у понедељак је саопштила да је одлучила да од 1. јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску.


Монтенегро ерлајнс је раније данас најавио да се спрема за обнављање комерцијалних летова, а да ће први летови бити ка Београду.

Директорат цивилног ваздухопловства је, међутим, одлучио да ускрати дозволе црногорском авиопревознику, а у образложењу одлуке, како наводи београдски медији, наведено је да је одлуком владе у Подгорици нарушен принцип реципроцитета у кретању путника између две државе.


То, како се наводи, непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио - превознику за обављање међународног јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио- превозника регистрованих у Србији.

Подгоричке „Вијести” су објавиле, позивајући се на неименоване изворе, из извршне власти и националног авио-превозника, да су упознати са одлуком србског Директората, преноси Танјуг.