РТ: Пролкасити Русију „спонзором тероризма“: Републиканци предлажу враћање на Хладни рат и политику оштрих санкција

11-06-2020 09:11:16 | | фото: © US Air Force/R. Nial Bradshaw/Handout via REUTERS / |


Највећи коус Представничког дома Републиканске странке објавио је „стратегију националне безбедности“ која предвиђа ескалацију санкција Кини и Русији, више рата против тероризма на Блиском истоку, као и информациони рат попут оног из Хладног рата, између осталог.

Предлогстратегије на 120 страница, који је Одбор Републиканске странке објавио, представљен је као „конзервативни план оријентисан на решења за очување америчког лидерства широм света“.


Стратегија нуди списак могућих акција против „најагресивнијих противника у свету“ попут Кине, Русије и Ирана, укључујући „најстроже санкције које су икада предложене“. Такође се прдлаже реформисање Стејт департмента, Ју-Ес-Ејда, као и међународни пропагандни напори, те да се притом напусте „непоправљиве“ међународне организације у корист нових организација састављених од „демократских земаља“.


Кина највише пажње привлачи у документу, односно на 25 страница, потом следи Блиски исток на 23, а на девет страница посвећено је Русији, али оно што је описано у њима није ништа мање од потпуног повратка Хладном рату.

Такође се предлаже да се Русија прогласи државом спонзором тероризма због наводне подршке Револуционарној гарди Ирана, Хезболаху, талибанима и нечега што се назива "Руским имшеријалистичким покретом".

Такође се препоручује увођење санкција за руске нафтне и гасне пројекте, као и све стране компаније које су укључене у њих, санкције против сваког ко купује руски државни дуг, против „руских шефова пропаганде“, као и санкције за Удружење светске међубанкарске финансијске телекомуникације (СВИФТ) док не протера Русију из свог система.


Извор:
Восток/РТ