Фудбалери Звезде прославили титулу, ветерани 63. падобранске бригаде почасни гости

20-06-2020 10:27:22 | | © Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић/ vostok.rs |


Фудбалери Црвене звезде прославили су нову титулу првака Србије, а почасни гости били су им ветерани 63. падобранске бригаде, преноси Спутник.


Црвено-бели су на стадиону „Рајко Митић“ победом затворили сезону у којој су одбранили шампионску титулу и по други пут играли групну фазу Лиге шампиона.


Поздрав „севера“ за ветеране, Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић

Изабраници Дејана Станковића су савладали новосадски Пролетер после преокрета (2:1), пред нешто мање од 20.000 навијача.

Поздрав „севера“ за ветеране, Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић

Пред 18.362 гледаоца на стадиону "Рајко Митић" гости су повели голом Александра Андрејевића у шестом минуту, а преокрет су донели Матео Гарсија у 18. и Милан Гајић у 37. минуту.

Мајица 63. падобранске за капитена Милана Борјан, Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић
Ово је 31. титула државног првака коју је Црвена звезда освојила, трећа заредом.

Братски поздрав са тренером Дејаном Станковићем, Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић

Црвена звезда наступаће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Ветерани на западној трибини стадион „Рајко Митић“, Фото : Спутњику уступила Лола Ђорђевић

„Наш клуб овим гестом жели још једном да се на специфичан начин захвали онима који су много учинили за нашу земљу. Црвена звезда је већ потписала неколико уговора са бројним војницима и ветеранима који су задужили Србију, а ово је само наставак показивања захвалности“, саопштено је из Звезде.



„Ветерани 63. падобранске бригаде, који су учествовали у биткама на Кошарама и Паштрику и који су одликовани орденом народног хероја, на челу са ратним начелником штаба, пуковником Видојем Ковачевићем били су сведоци историјског тренутка за наш клуб“, наводе из Црвене звезде.