Хладан туш за Црногорце, „Аерофлот“ отказао све летове за Тиват

12-08-2020 09:10:02 | | фото: © РИА Новости / Сергей Пивоваров/ vostok.rs |

Руска национална авио-компанија "Аерофлот" објавила је да за ову годину потпуно укида редовни саобраћај на својим линијама из Москве за Тиват.


Ти летови су, иначе, обустављени још од средине марта, када је Национално координационо тело увело привремену забрану обављања редовног авио-саобраћаја на црногорским аеродромима, пишу подгоричке Вијести.


Авио-саобраћај са Русијом ни након отварања аеродрома у Тивту и Подгорици крајем маја није обновљен до данас, чак ни након што је недавно НКТ поновно ставило Русију на списак земаља чији држављани могу ући у Црну Гору без задржавања у карантину.

Одлука "Аерофлота" да откаже комплетан раније планирани саобраћај из Москве за Тиват за ову годину, данас је дошла као додатни "хладан туш" на наде црногорских туристичких посленика да би се у августу и током постезоне у септембру и окробру, захваљујучи Русима, ипак могло нешто спасити од овогодишње иначе катастрофално лоше туристичке сезоне.

Иначе, према незваничним сазнањима Вијести из кругова блиских менаџменту Аеродрома Црне Горе, руске авио-компаније су им ових дана наговестиле да због тога што им то не дозвољава влада у Москви, ниједна од њих у догледно време уопште неће летети за Црну Гору.