Србски глумац Владимир Вучковић: „Моја душа великим делом припада Русији“

29-06-2020 05:06:31 | | Владимир Вучковић, фото: © rs.gov.ru / Russia beyond/ vosto |


Форум „Таврида 5.0“ окупио је прошлог лета недалеко од Судака (Крим) преко 400 талентованих људи позоришне уметности из целог света. Са страним колегама своје искуство поделили су најбољи руски експерти у тој области, као и 15 страних глумаца који говоре руски језик као матерњи и који су били учесници форума према програму Россотрудничества New Generation. Међу њима је био и србски глумац позоришта и филма Владимир Вучковић који нам прича о својим утисцима, преносиRussia beyond.

„Наравно, имам доста лепих успомена са Крима. Природне лепоте и море су предивни. С обзиром да сам полу-Рус, осећам ту руску страну и великим делом када дођем у Русију, где год да чујем руски језик, осећам топлину око срца и сматрам да сам дошао кућу. Крим је стварно предиван“, каже србски глумац и истиче да се на форму „Таврида“ заиста могло много тога научити.


„Предавачи су били фантастични, крајњи резултати су били супер - представе и перформанси које су учесници изводили последњег дана. Упознао сам доста занимљивих људи из професије, научио по неку нову ствар, али углавном су научили студенти. Ја сам дипломирао пре пар година и већина ствари ми је позната, јер радимо по сличном систему“, каже србски глумац.

Владимир Вучковић истиче да је и даље у контакту са колегама које је упознао на Криму и да ће обавезно да се врати у Русију.

„Наравно, у контакту смо, имамо своју групу на друштвеним мрежама и редовно се чујемо, чак смо били планирали и неку сарадњу, али је то све одложено до даљњег због целе новонастале ситуације око корона вируса“, каже он и додаје да је време самоизолације искористио за читање, гледање филмова, серија, документарних програма, за истраживање.

„Али верујем да ће сарадње бити у скорије време, чим ово све прође. Сви инострани учесници који су били су фантастични уметници и јако сам срећан што сам их упознао.

Русију бих желео да посетим што пре, али мораћу да се стрпим док не отворе границе. Наравно, моја душа великим делом припада Русији, тако да се увек неизмерно радујем сваком поновном одласку у мајку Русију“, каже млади србски глумац.

Russia beyond