Турска: Спремни смо да пружимо подршку Азербејџану и за преговарачким столом и на бојном пољу

29-09-2020 03:35:12 | | фото: © РИА Новости / пресс-служба Минобороны Азербайджана/ |


Анкара је спремна да пружи подршку Бакуу и за преговарачким столом и на бојном пољу, рекао је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

"Желимо да се питање Нагорно-Карабаха реши. Уложили смо пуно напора у ово, али безуспешно. Увек смо били уз Азербејџан, и на бојном пољу и за преговарачким столом. Наставићемо и даље са том солидарносшћу“, рекао је Чавушоглу након посете азербејџанској амбасади у турској престоници.


Према његовим речима, светска заједница греши, стављајући Азербејџан и Јерменију у исти кош у овом сукобу.

"Азербејџан и Јерменија нису исто. Сви заједно подржавамо територијални интегритет Украјине и Грузије. Азербејџан није изједначен са Јерменијом, која је окупирала његову територију. То је неприхватљиво", додао је министар.


Заменик шефа владајуће Партије правде и развоја Нуман Куртулмуш, који је такође посетио азербејџанску амбасаду, нагласио је да Турска проблеме Азербејџана доживљава као своје.

"Јерменија се бави провокацијама. Нападае на Азербејџан сматрамо нападом на Турску. Учинићемо све да помогнемо братском Азербејџану. На крају ће победити у својој борби", рекао је он.