Обележавање 29 година од смрти народног хероја Милана Тепића

29-09-2020 03:58:51 | | фото: © Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


Поводом обележавања 29 година од смрти народног хероја Милана Тепића, делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је данас венац и одала почаст код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду, саопштило је Министарство одбране Србије.


Венце су положили и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, који је предводио церемонију одавања почасти, чланови породице народног хероја Милана Тепића и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

фото: Министарство одбране Србије

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице 1957. године. На данашњи дан 1991. године погинуо је у Беденику код Нове Раче, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике. Мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе.

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило га народним херојем Југославије.