Осам најлепших места за ноћну шетњу по Москви

03-10-2020 09:52:17 | | фото: © Konstantin Kokoshkin/Global Look Press / RT/ vostok |


Улице окићене разнобојним светиљкама, весели квартови са ресторанима и безбрижни булевари: Москва никад не спава и сви то знају! Нудимо вам неколико идеја за најромантичније ноћне шетње по омиљеном граду, пишеRussia beyond.


Парк светлости

Нови парк у рејону Биберово на североистоку Москве, отворен 2019. године, као да је специјално направљен за вечерње шетње. Кад сунце зађе, у парку се пали необично осветљење на великим љуљашкама, луковима и стазама, па се обичан сквер претвара у чаробну шуму. По целом парку распоређене су клупе у облику кугли, звезда, цилиндара, које такође светле ноћу.

Лианозовско шеталиште

Још један леп парк у стамбеном рејону на северу Москве, који ноћу изгледа фантастично. Сва лепота овог места је у огромним четвороугаоним луковима, пролазима у стилу модерне који увече светле јарком белом светлошћу неколико метара у круг. Овде се сигурно неће изгубити!

Парк Зарјадје

Једно од најпопуларнијих места у престоници, парк Зарјадје преко пута Кремља изгледа посебно свечано у вечерњим часовима. Светла „лебдећег мостаˮ и кровови амфитеатра виде се неколико стотина метарау даљину. Елегантно осветљење добила су и језера и стазе и травњаци. Шта може бити романтичније од шетње по оосветљеној обали реке Москве са погледом на небодер на Котељническом кеју?

Парк „Москва-ситија”

Пословни центар руске престонице увече постаје популарно место за шетњу. На Пресњенском кеју отворени су кафићи и ресторани, а у подножју небодера можете видети нови јавни простор: амфитеатар на више нивоа и светлећу музичку фонтану, која ради током читаве године.

Парк Победе у Зеленограду

Становници најзеленијег рејона Москве (и најудаљенијег од центра)увече се шетају по парку са осветљеним каскадним фонтанама, чији млазеви досежу 8 метара у висину. А пешачки мост изнад воде у мраку изгледа ко одсјај месечине.

Пешачка зона у Улици Саморе Машела

Између стамбених зграда на југозападу Москве скривено је шеталиште са дечјим игралиштем и разнобојним шарама на стазама. Ту се такође можете љуљати у љуљашци у облику месеца!

Башта астронома у парку Сокољники

Ако желите да сагледате како изгледа Сунчев систем не морате ићи у планетаријум. У парку Сокољники на истоку Москве можете видети реалистичне макете планета које ноћу изгледају посебно ефектно. Све звезде и орбите осветљене су различитим бојама и обележавају стазе за шетњу.

А немојте заобићи ни алеју лукова недалеко од главног улаза. То је најбоље место за селфи са пријатељима!


Централни булевари Москве

Прстен булевара у Москви са осветљеним дрвећем, фењерима од кованог гвожђа и луминисцентним луковима идеално је место за дуге шетње градом. Прстен чини 10 булевара укупне дужине 9 километара који пролазе кроз најлепше рејоне у центру Москве. Они воде поред старих московских кућа у којима су некада живели познати глумци и писци. На многима од њих налазе се меморијалне табле.

Ноћна шетња поред зграда са лепом архитектуром је задовољство које се ни са чим не може упоредити. Овде се редовно одржавају вашари и градске манифестације. Посебно је лепо, наравно, зими, када су дрвеће и стазе окићени украсима.

У чланку је коришћен материјал са сајта програма градоначелника Москве „Мој рејонˮ који ради на равномерним условима развоја градских рејона.

Ана Сорокина, Russia beyond