Оснива се представништво Министарства одбране Русије при Министарству одбране Србије

20-10-2020 08:41:21 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Премијер Михаил Мишустин одобрио је нацрт споразума Министарства одбране Русије између влада Руске Федерације и Србије о оснивању представништва Министарства одбране Русије при Министарству одбране Србије.

„​​Одобрити нацрт споразума између владе Руске Федерације и владе Републике Србије о оснивању представништва Министарства одбране Руске Федерације при Министарству одбране Републике Србије, који је поднело Министарство одбране Русије и усагласило са Министарством спољних послова Русије и другим заинтересованим савезним извршним властима“, наводи се у документу објављеном на званичном порталу за правне информације.

Руском Министарству одбране наложено је да води преговоре са Србијом уз учешће заинтересованих савезних извршних тела и потпише споразум у име руске владе по постизању договора.

Представништво Министарства одбране Русије у Србији се формира у циљу помоћи србској страни у решавању питања војне и војно-техничке сарадње, давања смерница за активности руских војних специјалиста у Србији за пружање помоћи у изградњи оружаних снага земље, обуци у раду, поправци и употреби наоружања и војне технике коју је испоручила Русија.