Војно здравство јаче за нових 195 припадника

24-10-2020 12:51:59 | | фото: © Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


Војно здравство је дало, и даје огроман допринос у борби против ковида, али не би било тако спремно и успешно да на његовом развоју и јачању нисмо радили свих ових година - поручио је министар одбране Александар Вулин током обиласка Војне болнице Нови Сад, саопштило је Министарство одбране Србије.


Он је подсетио да је протекле три године, у Војно здравство, у стални радни однос примљено 561 лице, медицинског и немедицинског особља.

- Слободно могу да кажем да то није било од давних седамдесетих година, када је формирана Војномедицинска академија, и када је војно здравство добило данашњи облик. У наредном периоду запослићемо још 195 припадника војног здравства у стални радни однос - рекао је министар Вулин.

Он је истакао и да се у овом тренутку, у војном објекту на Kарабурми, лечи 60 ковид пацијената, од којих је седам на респираторима.

- Војно здравство ће дати свој максимални допринос, богатији смо за искуство, у односу на претходна два таласа, опремљени свом потребном техником, имамо довољно лекова и довољно заштитне опреме. Успели смо бар мало да одморимо лекаре и медицинско особље и сада смо спремни на оно што долази - рекао је министар одбране, који је још једном упутио апел грађанима да воде рачуна о ономе што им саветују лекари, "јер овај вирус можемо да победимо само заједно".

Војно здравство је спремно, и држава Србија и сви њени грађани могу да буду мирни и поуздани, јер војни лекари су ту, поручио је министар одбране Александар Вулин.

Управник Војне болнице Нови Сад пуковник Драган Kоруга истакао је да је та установа спремна за наредни талас ковида.

- Имамо припремљене опрему, лекове за наредних месец и по дана, а подсетио бих вас да је 202 пацијента код нас лечено од ковида, и надам се да ћемо и предстојећи талас успешно окончати - рекао је управник Војне болнице Нови Сад и потврдио да нема никаквих проблема кад је реч о набавци медицинске и санитетске опреме.