Завирите у руске историјске авионе из угла чувеног фотографа Саше Генциса

10-01-2021 09:44:38 | | фото: © Саша Генцис / Russia beyond/ vostok.rs |

Желите ли да се осећате као совјетски пилот и виртуелно се нађете за командама чувених авиона и хеликоптера из збирки музеја Ратног ваздухопловства Русије? На правом сте месту.


Желите ли да се осећате као совјетски пилот и виртуелно се нађете за командама чувених авиона и хеликоптера из збирки музеја Ратног ваздухопловства Русије? На правом сте месту, пише Russia beyond.

Ту-4

Сан многих људи широм света је да се нађу у пилотској кабини. А како ствари стоје када је реч још о кабинама историјских авиона и хеликоптера?

И-15

Сада таква моугћност, чак и онлајн постоји захваљујући фотографском пројекту Саше Генциса „Вoђено небо“. Чувени фотограф је направи невероватне снимке завиривши иза команди ретких летелица из збирки Централног муезја Ратног ваздухопловства Русије.

Ил-18

Међу моделима налазе се чувени примерци попут Ил-2, Ла-7, Пе-2, Ту-144, Ту-95. У своје време они су променили ток историје, постављајући најразличитије рекорде, као што су они у подизању терета, брзини, висини и домету лета.

Ла-7

Летелице нису доступне за посетиоце, али захваљујући фотографијама врло лако можете се осетити као војни пилот или се удубити у најситније детаље легендарних авиона и хеликоптера.

Ми-12

Саша Генцис храбро користи компјутерску обраду и дигиталну монтажу како би његови радови били што ефектнији.

МиГ-21

Ради комплетног доживљаја чувени фотограф повезао је снимке кабина са пејажима из своје архиве.

Пе-2

Генцис је популарни пејзажни и индустријски фотограф. Једна од најпознатијих серија фотографија овог уметника „Социјалистички надреализам“ упознала нас је са напуштеном совјетском фабриком ЗИЛ само неколико дана пре њеног рушења. Погледаје фотографије из тог пројектаовде.

Р-5
Су-24
Ту-2
Ту-22
Ту-95
Ту-95
Як-9