Ђукановић потписао поново изгласане законе

25-01-2021 03:57:50 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је, на Твитеру, да је потписао Указе о проглашењу закона након што их је Скупштина поново изгласала 20. јануара 2021. године.


Потписао сам Указе о проглашењу закона након што их је Скупштина поново изгласала 20. јануара 2021. године, написао је Ђукановић на Твитеру.


"Дилеме које сам имао и због којих сам их вратио Скупштини на поновно одлучивање су остале", навео је Ђукановић.

Ђукановић је додао да се нада да су, након потписивања закона и њиховог објављивања у Службеном листу, чиме они тек постају дио правног система Црне Горе, "створени услови за покретање процедуре од стране било којег субјекта у друштву за оцјену њихове уставности".

"Вјерујем да ће Уставни суд, као једина надлежна инстанца, дати одговор на ово питање на независан и професионалан начин", додао је Ђукановић.

Посланици Скупштине Црне Горе претходно су поново усвојили измјене Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница. Измјене су усвојене гласовима 41 посланика. Усвојене су и измјене Закона о измјенама и допунама закона о кредитним институцијама, Закона о измјенама Закона о санацији кредитних институција, Закон о измјенама и допунама Закона о фискализацији у промету производа и услуга.