Маестрална игра Нолета за финале Аустралијен oпена

18-02-2021 11:57:27 | | фото: © Profimedia/ vostok.rs |


Једна победа дели најбољег тенисера света од одбране титуле на првом грен слему сезоне.


Новак је у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије био бољи од најпријатнијег изненађења турнира, Аслана Карацева (АТП #114) резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2.

„Све честитке Аслану на сјајном турниру. То што је он урадио се никада није догодило у историји тениса. Одлично сам се осећао на терену данас, без бола. Преда мном су два дана паузе до финала. Опоравак је приоритет у овом тренутку. Добро осећам лопту, добро играм, добро се крећем и срећан сам због тога“, рекао је Новак после меча.

Квалификант из Русије је у више наврата показао да се није случајно пласирао међу четири најбоља у Мелбурну и да ће се борити до самог краја против фокусираног Новака.

Први сет Новак је одиграо готово без грешке. У осмом гему је одузео Карацеву сервис без изгубљеног поена и после 35 минута дошао до 6:3.

Фантастичну игру србски тенисер је наставио да пружа у другом сету. Са два брејка је дошао до 5:1, али је неугодни Рус успео да смањи на 5:4 и дође до две брејк лопте за 5:5. Срећом, Новак је овде био на висини задатка, спасио је обе шансе ривала и повео са 2:0 у сетовима.

Србски тенисер је у уводног гему трећег сета одузео сервис Карацеву, који се вратио три гема касније и изједначио на 2:2. Са два брејка у наставку Новак је спречио сваки преокрет и оправдао улогу апсолутног фаворита у мечу.

Сусрет који је одигран уз присуство публике трајао је само један час и 53 минута.

Статистика: ас поени (17-6), двоструке сервис грешке (2-2), директни поени (30-24), неизнуђене грешке (14-30), број освојених поена (88-59).

Новак ће се у недељу од 09:30х (по средњеевропском времену) борити за девету титулу на Аустралијен Опену против победника меча Данил Медведев (Русија, 4) – Стефанос Циципас (Грчка, 5).

novakdjokovic.com
насловна фотографија: Профимедиа