Мате Немеш освојио златну медаљу на Европском првенству

27-04-2021 06:45:05 | | фото: twitter.com/OKSrbije/ vostok.rs |


Мате Немеш, србски репрезентативац у рвању, освојио је златну медаљу на Европском првенству у Варшави, у категорији до 67 килограма, и тако после Зурабија Датунашвилија донео још једно водеће одличје Србији са највећег континенталног такмичења.

Немеш је савладао домаћег такмичара Матеуша Бернатека са 7:2, у финалном мечу у категорији до 67 килограма грчко-римским стилом.

Mate Nemeš je ŠAMPION Evrope u rvanju! On je u kategoriji do 67kg grčko-rimskim stilom u finalu Evropskog prvenstva pobedio protivnika iz Poljske sa 7:2 i tako došao do zlatne medalje za #TeamSerbia u Varšavi. Bravoo Matee#wrestling #europeanchampionship pic.twitter.com/PCQhYjxmmD

— Team Serbia (@OKSrbije) April 25, 2021

„Мислим да смо исписали историју рвачког спорта у Србији. По броју златних медаља одмах смо иза Русије и то се никада није десило. Ово је рапсодија србског рвања. Пресрећан сам.Честитам момцима. Честитам стручном штабу и наравно велика захвалност држави, Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету. Имали смо одличне услове. Од прошле године су спортисти константно на припремама. Најквалитетније тренирају и то је сада дало резултате. У другим земљама ипак није тако", рекао је председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић на дочеку шампиона.

Немеш је у осмини финала савладао Азербејџанца Рустамова са 6:0, да би још убедљивији био у четврфиналу против Италијана Кабалоева- 9:0.

Претходно је у категорији до 87 килограма још један србски рвач, Зураб Датунашвили освојио Европу, пошто је у финалу победио Белоруса Маскевича са 5:1.