Лукашенко: Белорусија и Русија ће одговорити ако се неко усуди да их изазове

13-05-2021 11:46:13 | | фото: © БелТА/ vostok.rs |


Белорусија и Русија ће одговорити ако се неко усуди да их изазове - сваку од земаља одвојено или обе истовремено, рекао је председник Белорусије Александар Лукашенко.


Белоруски лидер је данас примио акредитивна писма амбасадора шест држава, укључујући новог амбасадора Русије Јевгенија Лукјанова.

"Нека наши односи са Руском Федерацијом никога не оптерећују. Белорусија и Русија не граде своје односе ни против кога другог. Али ако се неко усуди да нас изазове, Русију, или Белорусију, или истовремено Русију и Белорусију, знајте, ми ћемо одговорити“, - цитира Лукашенка "Спутњик Белорусија".

"У току је дијалог за продубљивање наше интеграције како би се створили једнаки услови за привредне субјекте и ефикасније користиле нове могућности за сарадњу. Верујем да Белорусија и Русија имају резерве у готово свим правцима. Управо са ових позиција гледамо будућност. Увек смо сматрали да је узајамно корисно. Сигуран сам да ће тако бити и сада и у будућности“, рекао је Лукашенко, прихватајући акредитиве, преносе РИА Новости.

Белоруски лидер је такође скренуо пажњу на чињеницу да Белорусију повезују дугорочни и стратешки односи са братском и пријатељском Русијом.

„Не постоји ниједна сфера у којој наше државе немају блиске и јаке везе“, додао је Лукашенко.

Такође је подсетио да Русија чини око половине укупне спољнотрговинске размене земље.