РТ: Израелска војска саопштила да сада и копнене снаге „нападају“ Појас Газе

14-05-2021 07:23:30 | | фото: © Mohammed Abed / AFP / RT/ vostok.rs |


Израелске копнене снаге су се придружиле ваздухопловству у нападима на Појас Газе, саопштила је израелска војска, изазивајући забуну, пре него што је појашњено да још ниједан војник заправо није прешао у палестинску енклаву.

„Ваздухопловне и копнене снаге нападају Појас Газе. Више детаља ће уследити“, објавиле су ноћас Одбрамбене снаге Израела на Твитеру.

IDF air and ground troops are currently attacking in the Gaza Strip.

— Israel Defense Forces (@IDF) May 13, 2021


Артиљерија, тенкови и пешадија отварају ватру, али још нису прешли границу, према извештачу израелског јавног емитера "Кан 11". Дописник РТ-а, Паула Слиер такође је известила да "артиљеријске јединице израелске бригаде `Голани` гађају Газу са границе, али нису прешле".

#IsraelGaza: Artillery units from #Israel’s #Golani Brigade are shooting into #Gaza from the border, but have not crossed over.
The #IDF has said that residents of border communities up to 4km must remain in shelters until further notice.

— Paula Slier (@PaulaSlier_RT) May 13, 2021

"Рекао сам да ћемо Хамасу израчунати врло високу цену", рекао је израелски премијер Бењамин Нетанијаху убрзо након саопштења израелске војске.

„Радимо то и наставићемо то радити са великим интензитетом. Ово није последња реч и ова операција ће се наставити колико год буде потребно. ”
Копнене снаге примећене су у четвртак како се распоређују на границу са енклавом, док је портпарол израелске војске потврдио да су биле у „разним фазама припреме копнене операције“.
Израелски потпуковник Џонатан Конрикус рекао је израелска војска има „штаб дивизије и три маневарске бригаде доле у Гази, припремајући се за ту ситуацију и за разне непредвиђене случајеве“.

Извор:РТ