Путин: Украјину претварају у антипод Русије

14-05-2021 02:49:11 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Од Украјине праве антипод Русији и то је за жаљење, рекао је председник Владимир Путин на састанку са члановима Савета безбедности Русије.

„Очигледно, и то је врло тужно. Украјина се полако, али сигурно претвара у неку врсту `анти-Русије`“, рекао је он.

Кијев, додао је председник, постаје платформа са које непрестано стижу вести, које присиљавају људе да размишљају о својој безбедности.

„То је, наравно, питање које би увек требало да буде у пољу наше пажње и на то ћемо морати благовремено реаговати имајући у виду претње које нам се стварају“, нагласио је Путин, преносе РИА Новости.

Поред тога, према речима Путина, сада кијевске власти врше чистку на политичком пољу „од оних снага које се залажу за мирно решавање кризе на југоистоку Украјине и за добросуседске односе са Русијом".

„Медији широм земље се затварају, и ником ништа, наши западни партнери на то реагују ни на који начин, да не кажем да подржавају одлуке ове врсте“, рекао је он.

Коментаришући кривично гоњење Виктора Медведчука, шефа политичког савета странке Опозициона платформа - За живот, председник је приметио да украјинским грађанима стављају кривицу за контакте са Москвом о економским питањима.

„Иако многи, укључујући и оне из врха политичког руководства земље, већ дужи низ година активно раде у Русији и на Криму, и ником ништа, то се сматра нормом“, додао је он.

Шеф државе је такве одлуке назвао политичким.