Наришкин: Запад покушава да наметне идеолошке ставове широм света у које и сам не верује

25-06-2021 08:32:55 | | фото: © РИА Новости / Евгений Биятов/ vostok.rs |


Ситуација на Западу сада личи на позни Совјетски Савез, када западне земље усађују идеале у које ни саме не верују, рекао је Сергеј Наришкин, директор Спољно-обавештајне службе Русије.


"По мом мишљењу, у Сједињеним Државама и бројним западним земљама постоје готово сви знаци тоталитарне диктатуре према Збигњеву Бжежинском.
Погледајте: идеологија, монопол над медијима, полицијски карактер државе, непроменљивост олигархијских елита, па чак и планска економија, ако узмемо у обзир илегалну природу санкција које су увеле западне земље“, рекао је Нарипшкин, на московској Конференција о међународној безбедности, преносе РИА Новости.

"Ово је прилично занимљива ситуација, која помало подсећа на историју позног Совјетског Савеза. Запад покушава да наметне идеолошке ставове широм света у које и сам не верује и које непрестано побија сопственом унутрашњом политиком", додао је Наришкин.

Сједињене Државе, стављајући етикете Русији, Кини и Ирану, не примећују да се и саме брзо претварају у либерално-тоталитарни режим, рекао је Наришкин.

„Стављањем етикета Русији, Кини, Ирану, па чак и њеним савезницима у НАТО-у - Турској и донекле у неким питањима Пољској, чини се да САД и други такозвани примери либералне демократије нису заборавили на чињеницу да се они сами брзо претварају у либерално-тоталитарне режиме. Да у либерално-тоталитарне режиме“, додао је Наришкин.