Приказ наоружања и војне опреме на Ушћу

13-09-2021 11:34:14 | | фото: © Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


Министарство одбране и Војска Србије, поводом Дана србског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембра 2021. године, од 8 часова, организоваће приказ наоружања и војне опреме на београдском Ушћу.

Посетиоци ће бити у прилици да виде више од 130 борбених и неборбених система, као и бројно наоружање и војну опрему. Биће изложена средства из домаће производње и увоза која су на употреби у јединицама Војске Србије - хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско ракетни системи и опрема специјалних јединица.


Посебан акценат биће на производима српске одбрамбене индустрије, попут артиљеријских система „Нора“ и „Огањ“, ПВО система „ПАСАРС“, борбених оклопних возила „Лазар“ и „Милош“, као и на актуелним пројектима модернизације и развоја наоружања за потребе даљег опремања Војске Србије.

На штанду Војне академије посетиоци ће моћи да се опробају у гађању ваздушном пушком, а на штанду Војнотехничког института биће представљени пројекти у домену истраживања и развоја наоружања које реализује ова еминентна установа.

У оквиру манифестације биће приказана и тематска поставка Војног музеја поводом пробоја Солунског фронта, као и наоружање и униформе из балканских и Првог светског рата.