Бојцов: Односи Русије и Срнбије у области одбране на изузетном нивоу

12-10-2021 10:58:55 | | фото: srbija.gov.rs/ vostok.rs |


Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић састао се са замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације Андрејем Бојцовим.

Стефановић је оценио да сарадња наших двеју братских земаља у области одбране иде константно узлазном линијом и изразио велико задовољство достигнутим нивоом у војнотехничкој сарадњи.

Он се захвалио Руској Федерацији на помоћи у јачању капацитета Војске Србије, а на основу постигнутог договора двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина из 2016. године.

Такође, министар одбране је и овом приликом изразио захвалност Србије Русији на чврстој и доследној подршци коју пружа у очувању нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Заменик директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације Андреј Бојцов захвалио се на позиву за учешће на овогодишњем јубиларном 10. Сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2021“.

Бојцов је оценио да су односи наших земаља у области одбране на изузетном нивоу и да посете високог нивоа свакако доприносе њиховом јачању.

У том контексту, он се осврнуо на учешће министра Стефановића на Московској конференцији о међународној безбедности и његов сусрет са министром Сергејем Шојгуом, као и на чињеницу да је Србија ове година била по први пут један од 11 суорганизатора Међународних војних игара.

Саговорници су се сагласили у опредељености за разматрање даљих могућности унапређења сарадње, посебно у војнотехничкој и војноекономској области, наводи се у саопштењу Министарства одбране.