Москва понудила Вашингтону да се укину сва ограничења која су две земље увеле у последњих неколико година

12-10-2021 06:25:49 | | фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Москва је понудила Вашингтону да се укину сва ограничења која су две стране увеле у последњих неколико година, саопштило је Министарство спољних послова Русије након састанка заменика министра Сергеја Рјабкова и вишег заменика државног секретара САД, Викторије Нуланд.


"Посебна пажња посвећена је питањима везаним за функционисање страних мисија Русије и Сједињених Држава на међусобним територијама. Руска страна је нагласила да непријатељске антируске акције неће остати без одговора, али Москва не тражи даљу ескалацију“, наводи се на сајту Министарства.

Рјабков је нагласио да би наставак конфронтационе линије Вашингтона могао довести "само до даље деградације руско-америчких односа".

"Потребан је реалан приступ, који подразумева њихову изградњу на основу принципа једнакости и међусобног уважавања интереса једних других", сматрају у Министарству спољних послова.

У саопштењу се додаје да је разговору присуствовао и заменик министра одбране Русије Александар Фомин.

Како је за РИА Новости раније рекао Сергеј Рјабков, током разговора, Москва је искрено говорила о "ситуацији са визама, конзуларним радом, уз присуство дипломатског особља - руског у Сједињеним Државама и америчког у Русији".