Јована Прековић одбранила титулу првака света!

21-11-2021 01:36:17 | | фото: © Министарство одбране Србије/ vostok.rs |

Припадница спортске јединице Војне академије Универзитета одбране и актуелна олимпијска, светска и европска шампионка у категорији до 61 кг, војни службеник Јована Прековић, на 25. Светском првенству у каратеу, које се одржава од 16. до 21. новембра у Дубаију (УАЕ), одбранила је светску титулу.

Након што је захваљујући досадашњим резултатима и позицији на светској ранг листи била слободна у првом колу, Јована је редом до финала савладала прво пољску такмичарку Дороту Банашчик резултатом 4-0 у другом колу, у трећем колу Перуанку Александру Гранде 5-0, а потом и Алжирку Миди Чшаима у четвртом колу резултатом 8-0. Победом у изузетно неизвесном, полуфиналном мечу, над такмичарком из Словачке, бронзаном са овогодишњег Европског првенства које је одржано у Поречу, Ингридом Суханковом, резултатом 3-2 наша припадница се пласирала у финале овог такмичења.

У репризи финалне борбе са овогодишњег Европског првенства у Поречу, након изузетног наступа у велелепној Дворани Хамдан спортског комплекса у Дубаију и победе над Украјинком Анитом Серогином резултатом 2-1, Јована је такмичарску годину крунисала са још једном титулом.

Овим успехом, а након освајања златних медаља на Европском првенству у Поречу и Олимпијским играма у Токију ове године, Јована Прековић је поновила резултат са последњег Светског првенства одржаног у Шпанији 2018. године и на тај начин постала нова-стара шампионка света.