Кремљ о састанку Путина и Вучића: Ово су веома важни разговори са нашим савезником, са нашим пријатељем

24-11-2021 03:36:43 | | фото: © ТАСС / Антон Новодережкин/ vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин и председник Србије Александар Вучић планирају да током разговора 25. новембра у Сочију разговарају о билатералним односима, као и о ситуацији на Балкану, укључујући Косово, саопштила је прес-служба Кремља.


„Сочи ће 25. новембра бити домаћин разговора председника Русије Владимира Путина и председника Републике Србије Александра Вучића. Планирано је да се разговара о актуелним питањима руско-србског стратешког партнерства у политичкој, трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, а такође
размениће се мишљења о ситуацији на Балкану, укључујући и изгледе за решење косовског питања“, наводи се у саопштењу.





Такође, тема цене гаса биће на дневном реду током разговора, као и борба против корона вируса, рекао је рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"У Сочију ће председник примити председника Вучића. Ово су веома важни разговори са нашим савезником, са нашим пријатељем. Ви знате да су наши билатерални односи посебне природе, веома су обимни у погледу тачака обострано корисне билатералне сарадње - трговинска, економска, инвестициона и остало. Све ће то, наравно, бити на дневном реду“, рекао је Песков.

"Што се тиче гаса, да, више пута смо чули изјаве господина Вучића да ће то питање бити покренуто. Може се претпоставити да ће се, наравно, и о томе разговарати, бити на дневном реду. Оно што је веома важно, ситуација на Балкану није најједноставнија. И уопште, размена мишљења о међународној ситуацији, што није ништа мање алармантно“, рекао је Песков.