РТ: Ђоковић се суочава са новом претњом око аустралијске визе

11-01-2022 09:40:50 | | фото: © DeFodi Images via Getty Images / RT/ vostok.rs |

Новак Ђоковић се суочава са оптужбама да је дао лажне податке на путном формулару

Аустралијска гранична служба истражује првог светског тенисера Новака Ђоковића због тврдњи да је навдоно дао нетачне податке у свом путном формулару за улазак у земљу, што представља нови преокрет у драми о депортацији тениске звезде.


Ђоковић је у понедељак добио судску битку у Мелбурну пошто је судија савезног суда поништио одлуку о укидању његове визе и наложио његово пуштање из притворског центра.


Али нова питања су се поставила након што се испоставило да на Ђоковићевом путном формулару, који је пре доласка попунио агент у његово име, стоји да није путовао или да неће путовати 14 дана пре доласка у Аустралију.


Интернетом круже фотографије које наводно приказују Ђоковића у његовој родној Србији око 25. децембра, док је крајем тог месеца и почетком јануара наводно виђен на тренингу у Шпанији, одакле је путовао у Аустралију преко Дубаија.

Аустралијска гранична служба сада истражује ове наводе у вези путног формулара који садрже упозорење да су лажне или обмањујуће информације „озбиљан прекршај“ за који је предвиђена казна, а најоштрија је казна затвора од 12 месеци.


Ђоковић је потврдио у интервјуу са граничним званичницима у Аустралији 6. јануара да је формулар попунио његов агент на основу његовог медицинског изузећа издатог од стране Тениског савеза Аустралије, али да није питан о његовом путовању две недеље пре доласка.

Мимо свега, његов статус остаје и даље упитан, пошто је портпарол аустралијског министра за имиграцију Алекса Хоука данас потврдио да још увек „темељно“ разматра Ђоковићев случај.

Хоук има овлаштење да поново укине Ђоковићеву визу, што би потенцијално довело до депортације најбољег тенисера света.

Извор:РТ