Изненадна провера борбене готовости снага Источног војног округа

14-01-2022 01:25:28 | | фото: © РИА Новости / Алексей Куденко/ vostok.rs |


Изненадна провера борбене готовости врши се у снагама Источног војног округа, саопштило је Министарство одбране.


„Настављају се планиране активности за зимски период обуке трупа. У оквиру припрема за стратешку командно-штабну вежбу `Восток 2022`, спроводи се изненадна провера борбене готовости у трупама Источног војног округа“, наводи се у саопштењу.



Вежбе ће омогућити процену способности армије да делује брзо након прегруписавања на великим удаљеностима широм Русије, додаје се у саопштењу. Поједине формације и јединице се пребацују на непознате полигоне на знатној удаљености од тачака сталног размештаја.


ЈединицеИсточног војног округаће морати да разраде широк спектар задатака за организовање свеобухватне подршке и изведу контролно-опитне вежбе борбене обуке.

Током вежби посебна пажња биће посвећена процени способности транспортне инфраструктуре земље да обезбеди брз транспорт трупа на време.

Како је у децембру саопштио начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације Валериј Герасимов, стратешка командно-штабна вежба "Восток 2022", која ће постати главна обука Оружаних снага ове године, биће одржана у септембру. Планирано је да се позову и војни контигенти других држава.