РТ: Ђоковић ће бити депортован из Аустралије

16-01-2022 09:01:32 | | фото: © AP / RT/ vostok.rs |


Суд је потврдио одлуку аустралијских власти да по други пут укину визу Новаку Ђоковићу. Србска звезда ће сада бити депортована, што значи да неће моћи да брани гренд слем титулу у Мелбурну.

Ђоковић се по други пут борио да остане у земљи, након што му је у понедељак укинуто првобитно укидање визеод стране окружног суда у Мелбурну.

Влада је оспорила ту одлуку након личне интервенције министра за имиграцију Алекса Хоука, након чега је одржано саслушање у Савезном суду, где је троје судија једногласно донело одлуку о Ђоковићевом боравку.

Главни судија Џејмс Олсоп рекао је да је одлука да се потврди одлука министра за имиграцију да се укина виза Новаку Ђоковићу једногласна.

Он је рекао да се од пуног састава савезног суда не тражи да одлучује о меритуму министрове одлуке, већ да преиспита законитост те одлуке.

„Ови разлози се фокусирају на то да ли је одлука из различитих разлога била ирационална или правно неразумна. Није део функције суда да одлучује о меритуму или мудрости одлуке“, рекао је Алсоп.

Извор:РТ