Ђоковић: Разочаран сам, одвојићу мало времена да се одморим

16-01-2022 09:17:04 | | фото: twitter.com/DjokerNole/ vostok.rs |

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се одмах након што је Федерални суд у Аустралији одлучио да му потврди укидање визе, што подразумева моменталну депортацију из те земље.

Новак Ђоковић је после одлуке Федераног суда упутио кратко саопштење у ком се осврнуо на резултате данашњег рочишта, преноси аустралијски Еј-Би-Си њуз.

"Сада ћу одвојити мало времена да се одморим и опоравим, пре него што дам даље коментаре осим овога. Изузетно сам разочаран пресудом суда да одбије моју молбу за судско преиспитивање одлуке министра да ми укине визу, што значи да не могу остати у Аустралији и учествовати на Аустралијан опену", навео је најбољи тенисер света.

Истакао је да поштује одлуку Суда и да ће сарађивати са надлежним органима у вези са његовим одласком из земље.



"Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелео бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру. На крају, желео бих да се захвалим својој породици, пријатељима, тиму, навијачима, навијачима и мојим суграђанима Србима на сталној подршци. Сви сте ми били велики извор снаге", истакао је Ђоковић.

Након што му је у петак поподне други пут поништена виза одлуком министра за имиграције, Ђоковић је покушао да се за останак у Аустралији избори на Федералном суду.

Међутим, трочлано веће у Мелбурну данас је саопштило једногласну одлуку у корист државе и подржало укидање визе најбољем тенисеру света.