Кривокапић: Мањинска Влада превара, реконструкција или ванредни избори у мају

18-01-2022 07:09:23 | | фото: gov.me/ vostok.rs |

Премијер Здравко Кривокапић рекао је да је мањинска влада, предложена од дијела парламентарних субјеката, превара. Он је казао да маске морају да падну до краја. Навео да ће то бити урађено до 1. марта, и Црна Гора ће видјети ко је ко и какав је. Рјешење је да се, како је указао, прошири рад владе и повећа број министарства. Заложио се за ванредне изборе у мају, заједно са подгоричким, као најпоштеније рјешење.

"Црна Гора се налази у неприлици због искључиво политичких лидера који не желе да сносе одговорност а не дозвољавају да стручни појединци преузму одговорност", казао је Кривокапић.

Он је нагласио да су га звали бројни чланови СНП-а, тврдећи да су макар двојица посланика ове странке против овакве, како је рекао, преваре.

Премијер је рекао да се ваљда не нада нико да са кадровима ДПС-а у Влади може да дође до неких искорака.

Кривокапић тврди да ни не размишља о формирању партије, те да је ова влада у центар интересовања ставила грађане.

"Не могу да схватим да неко каже како ће да проба са мањинском владом а ако не прође, она ја остајем до 2024.године. Не схватам то", казао је премијер.

Како је подвукао, он не жели да буде дио проблема, већ рјешења. Навео је да му нико од министара у Влади није отказао сарадњу,и да кључни министри не желе да буду дио мањинске владе.


Премијер је рекао да је мањинска влада исказана са ставовима које су прецизно исказали својевремено Стеван Џаковиц, Драго Ђуровић и раније Дарко Пајовић.

"Мислим да је сада нормално рјешење оно које даје резултат. Ово се до 1.марта не може ријешити. Треба прерасподијелити буџет, планиран на 12 министарстава. Зар је проблем професор који се залаже за реформе, или предсједник оптуживан за корупцију", навео је Кривокапић.

Премијер је рекао да се ово мора рјешавати на ванредном засједању Скупштине, дакле, прије 1.марта јер у марту почиње редовно засједање Скупштине.

Нагласио је да не разумије аргументацију која је јуче понуђена везано за формирање мањинске владе, истичући да грађани не би ништа добили у смислу уштеде и бољег живота.

Није конкретно одговорио на питање хоће ли покренути иницијативу за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, имајући у виду да је он као шеф Грађанског покрета УРА предложио да буде формирана мањинска влада.

"Сада је ситуација да они који су ме највише критиковали нијесу поднијели иницијативу већ они који су ме највише хвалили", нагласио је Кривокапић.

Казао је да има изузетну сарадњу са министром финансија Милојком Спајићем, те да је, како је рекао, "практично Марадона у мом тиму".

Први човјек извршне власти казао је да је његова реакција након иступа Абазовића била "срећно ти било, ако је на корист Црне Горе".

"Ја се не љутим ни на кога", навео је премијер.

Он је рекао да грађани не треба да брину, и да свако рјешење које је за њих, треба да буде подржано.

Тврди како је за очекивати да ће СНП остати вјеран вриједностима и залагањима свог оснивача, који је однос према ДПС одавно јасно профилисао.