Мандић: Кривокапић водећи политику коју му је неко креирао покварио односе са Србском православном црквом

18-01-2022 06:27:26 | | фото: ИН4С/ vostok.rs |


Здравко Кривокапић, слушајући налогодавце са стране, како у кадровским решењима, тако и у вођењу спољне политике, просто гура србски народ у Црној Гори од оног обећања суштинског којег смо дали и онима који су нас гласали на претходним парламентарним изборима да ће први посао ове владе бити поправљање односа са Србијом и грађење најбоље могуће сарадње са Србијом, казао је Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије.

„У том контексту је Кривокапић водећи политику, коју му је очигледно неко креирао изван оних кругова који су га гласали, покварио је те односе, покварио је односе са Србском православном црквом. Није желио да потпише Темељни уговор. Ја претпостављам да сада Абазовић, ако је то тај документ, жели кроз те двије ствари да пошаље поруку како би га лакше прихватио србски народ у Црној Гори, а да ли ће се он послије тога придржавати тога нисам сигуран“, наводи Мандић, преноси ИН4С.

Истиче да је исти наредбодавац и њему и Здравку Кривокапићу.

„Има ту много проблема са којима се суочавамо. Овдје је проблем постојања србског народа у Црној Гори који у сваком смислу дијели вриједности са србским народом у Србији и Републици Србској, који се ни по чему не разликује од тог народа, и сада би кроз једну политичку игру, културолошку, у религијској равни неко желио да промијени наш национални идентитет, да од нас направи неког другог човјека, неку другу нацију која би највише одговарала овим људима који ствари гледају са стране. Оно што је важно је да смо ми овдје добро организовани, да је овдје пробуђена та србска свијест која одлично зна шта су њени интереси, и тешко ће уз све ове притиске са стране, тешко ће се ту моћи било шта промијенити“, наводи Мандић.

Мандић каже да је сигуран да генерације, на дуге стазе, и оне које долазе ту битку не могу да изгубе.

„Само треба бити упоран и досљедан, и нипошто не урадити нешто што су урадили претходници, независно да ли су се они звали Мило Ђукановић, Новак Килибарда или Здравко Кривокапић. Треба упорно ићи према оном циљу који је јасно дефинисан још од стране наших предака, а сви знамо што за њих значи косовски завјети, обједињавање наших народа, све су то циљеви који су записани у генском коду сваког Србина са ових простора“, казао је Мандић.