Пушков: Неспособност Запада да се помири са чињеницом о мултиполарном свету могла би да доведе до интензивних сукоба

11-05-2022 08:41:50 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Неспособност Запада да се помири са чињеницом о мултиполарном свету могла би да доведе до интензивних сукоба са ризиком од нуклеарне катастрофе, али се може избећи, саопштио је сенатор Савета Федерације Алексеј Пушков на Телеграму.


Политичар је нагласио да у наредним деценијама човечанство не чека ни слога ни цивилизовано такмичење.


„Пошто западне елите нису у стању да се помире са успостављањем правог мултиполарног света и са другим моделима друштвеног поретка осим такозване `либералне демократије`, повлачење Запада биће праћено интензивним сукобима, у којима ће привреда изнова и изнова падати као жртва политичких одлука. Повољан исход у условима оваквих сукоба може се сматрати спречавањем нуклеарне катастрофе“, написао је Пушков.


Сенатор је изнео мишљење да ће се свет у првој половини 21. века суочити са жестоком борбом за превласт између главних центара моћи на политичкој мапи. Пушков је приметио да би конфронтација између њих била значајно компликована због оштрих вредносних и идеолошких противречности.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti