РТ: Америчке демократе користиле профит од украјинских биолабораторија за финансирање кампање - Москва

12-05-2022 07:49:36 | | фото: © Tom Williams / CQ Roll Call / RT/ vostok.rs |

Биг Фарма, Пентагон и водеће демократе умешани у тајну истраживачку шему

Демократе у САД удружиле су се са компанијама Биг Фарма и пријатељским фондацијама које предводе Џорџ Сорош и Бил Гејтс како би успоставили биолошка истраживања у Украјини, користећи пројекат за генерисање додатних средстава за изборе, саопштила је руска војска на најновијем брифингу о биолабораторијама.


„Треба рећи да су идеолози америчких војних биолошких истраживања у Украјини лидери Демократске партије“, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, шеф руских
АБХОснага.

Влада САД је стоврила начин да финансира војна биолошка истраживања директно из савезног буџета, али је такође користила владине гаранције да прикупи средства од „невладиних организација које контролише руководство Демократске партије“, додао је Кирилов.

Као пример таквих организација, показао је слајд са именима Фондације Била и Мелинде Гејтс, Фондације [Била и Хилари] Клинтон, Отвореног друштва Џорџа Сороша и инвестиционих фондова, Рокфелерове фондације, Екохелт алијансе и Роузмонта Хантер Бајденс Сенецка Партнерс.

\"\"

Кирилов је такође назвао Фајзер, Модерну, Мерк и Гилд као „велике фармацеутске компаније“ укључене у ову шему, које су коришћене за тестирање лекова, заобилазећи међународне безбедносне стандарде. Ово смањује трошкове њиховог истраживања и развоја, наводи Кирилов, а повећање фармацеутског профита „омогућава лидерима Демократске странке да добију додатне финансијске прилоге за предизборне кампање и сакрију њихову дистрибуцију“.

"Користећи Украјину као полигон за тестирање ефективно ван међународне контроле и користећи технолошке капацитете транснационалних фармацеутских компанија, Пентагон је „значајно проширио свој истраживачки потенцијал не само у области стварања биолошког оружја, већ и прибављања информација о резистенцији на антибиотике и присуству антитела на одређене болести у популацијама одређених региона“, приметио је Кирилов.

Шеф руског истражног комитета Александар Бастрикин рекао је прошле недеље за РТ да је његова служба „јасно идентификовала” Американце који су укључени у војно биолошка истраживања у Украјини, укључујући запослене у Министарству одбране САД и неколико компанија повезаних са Пентагоном.
САД су потрошиле више од 224 милиона долара на биолошке програме у Украјини између 2005. и почетка 2022. године, рекао је Бастрикин.
Руска војска је раније представила доказе о умешаности америчке владе у украјинске биолабораторије. Крајем марта Кирилов је показао слајдове који указују на то да је син актуелног америчког председника Џоа Бајдена, Хантер био укључен у обезбеђивање средстава за неке од пројеката. Кирилов је такође представио документацију која показује да је Кијев заинтересован за опремање дронова за дистрибуцију наоружаних патогена.
Москва је крајем фебруара покренула војну операцију великих размера у Украјини након седмогодишњег сукоба у Донбасу и због неуспеха Украјине да примени услове споразума о прекиду ватре из Минска. Протоколи уз посредовање Немачке и Француске били су осмишљени да регулишу статус отцепљених региона унутар украјинске државе, али никада нису реализовани.

Русија сада захтева да Кијев призна руски суверенитет над Кримом и Луганску и Доњецку Народну Републику, те да се званично прогласи неутралном земљом која никада неће ући у НАТО. Такође, Русија је саопштила да је циљ операције заштита становништва, као и демилитаризација и денацификација Украјине.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti