Наришкин: Руси ће до краја испунити завет својих очева и дедова да искорене нацизам у било којој његовој манифестацији

13-05-2022 03:15:36 | | фото: © РИА Новости / Владимир Трефилов/ vostok.rs |


Руси ће до краја испунити завет својих очева и дедова да искорене нацизам у било којој његовој манифестацији, рекао је Сергеј Наришкин, директор Спољне обавештајне службе и председник Руског историјског друштва.


Жариште неонацизма настало у Украјини, које подржавају Велика Британија и САД, представља претњу не само Русији, већ и читавој Европи, рекао је Наришкин, говорећи на отварању историјске и документарне изложбе „Операција Ледоруб“, посвећену 100. годишњици обавештајне службе.

„Ми, Руси, поуздано знамо да су генерације победника, наши очеви и дедови завештали својим потомцима да искорене нацизам у свим његовим манифестацијама. Испунићемо овај завет до краја“, нагласио је Наришкин.

Он је додао да је амерички Стејт департмент поставио задатак контролисаним невладиним организацијама да покрену кампању дискредитовања специјалне војне операције у Украјини у руском друштву.

"Према информацијама добијеним од Руске спољне обавештајне службе, Стејт департмент САД је поставио задатак контролисаним невладиним организацијама да покрену кампању за дискредитацију специјалне војне операције у Украјини у руском друштву“, рекао је Наришкин.

„Припремљен је сет примитивних, али алармантних слогана, који су осмишљени да сеју панику на Телеграм каналима и друштвеним мрежама. Њихов главни садржај је да ће `демократски кијевски режим` уз подршку `великог и страшног` Запада нанети пораз `тоталитарној` Русији, а само грађански протест великих размера је наводно у стању да спасе земљу од непосредне катастрофе“, додао је Наришкин.

"Да би се повећали утицај на публику, Министарство спољних послова САД поручује својим налогопримцима да приликом ширења пропаганде активно прибегавају употреби непристојног језика, увредљивих израза и вулгарних слика. Препоручује се да не зазиру од ширења невероватних лажи које имају за циљ дехуманизацију и војног руководства Руске Федерације у очима народа“, рекао је Наришкин.

„Вашингтон сматра да је овакав приступ најефикаснији у односу на урбану омладину. Претпоставља се да ће, `прогутавши` ову глупост, изаћи на улице и покренути `либерално-демократске` промене, односно повољне по Запад у Русији“, нагласио је он.

„У таквим акцијама америчког Стејт департмента има много заједничког са традицијом Министарства народног образовања и пропаганде Трећег рајха и његовог шефа Џозефа Гебелса, који је сматрао интелектуализам најгорим непријатељем сваке пропаганде. Она такође поседује фразу `Дајте ми медије и од било ког народа направићу крдо свиња`. Са Русима Гебелс тада, 1941. године није успео“, рекао је шеф Спољне обавештајне службе.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti