Зеленски вратио закон о забрани симобла специјалне операције, како би се могли користити у образовне сврхе и у музејима

14-05-2022 08:25:18 | | фото: © Министерство обороны Российской Федерации/ vostok.r |


Председник Украјине Владимир Зеленски је послао закон о забрани симбола руске специјалне операције на поновно разматрање Врховној ради са предлогом да се дозволи њихово коришћење у образовне сврхе и у музејима.

Закон о забрани симбола достављен је Зеленском на потписивање крајем априла, након чега је 12. маја враћен Влади на поновно разматрање уз одређене измене. У петак је листа предлога Зеленског објављена на сајту Врховне раде.

„Попис случајева коришћења наведених симбола у легитимне сврхе дат у Закону не предвиђа могућност њихове употребе у музејским експозицијама, тематским изложбама, библиотекарским збиркама, у приручницима, уџбеницима и другим материјалима научног, образовног и научног карактера и образовне природе“, наводи се у тексту документа, након чега се наводи листа "прихватљивих" употреба симбола.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti