Јужна Осетија: Направили смо судбоносни корак - идемо кући, идемо у Русију

14-05-2022 08:33:40 | | Анатолиј Бибилов и Владимир Путин, фото: © ТАСС / Сергей Сав |


Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов је саопштио на свом Телеграм каналу да је датум референдума о придруживању Русији заказан за 17. јул доказ да је република „предузела судбоносни корак и да иде кући“.


Бибилов је у петак расписао референдум о уласку Јужне Осетије у састав Руске Федерације за 17. јул."Успели смо! Направили смо судбоносни корак - идемо кући, идемо у Русију", написао је он.


Председник је истакао да је поносан што је учесник у овом процесу.

„Као грађанин и као председник одржао сам реч пред својим народом“, навео је он.

Бибилов је подсетио и да Русију и Јужну Осетију повезује заједничка историја.

"То није само партнерство или пријатељство. То је пре однос поверења између два брата, где ће старији брат увек разумети и подржавати речју и делом, а млађи ће поштовати и помоћи старијем. Истовремено, потпуно свесни самодовољности и једнакости права свих, време је да се ујединимо једном за свагда. Постанимо јачи у овој сада званичној заједници", поручио је председник.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti