Председник Хрватске против уласка Финске и Шведске у НАТО

18-05-2022 08:57:37 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Хрватски председник Зоран Милановић намерава да упути писмо са инструкцијама хрватском амбасадору у НАТО-у Марију Нобилу да гласа против уласка Финске и Шведске у алијансу док се не промени изборно законодавство у БиХ, пише хрватско издање Н1.


"Спреман сам на оптужбе ако буду уследиле. Већ сам рекао да су ми Хрвати у Босни важнији од целе руско-финске границе", рекао је Милановић.

Милановић је као пример навео Турску, која, према његовом мишљењу, „зна да брани своје националне интересе“. Додао је и да интереси Украјине нису акутни проблем за Загреб.

Напоменуо је да ће одбијање Хрватске да ратификује споразум скренути пажњу међународне заједнице на хрватске интересе у БиХ, оценивши да је то једини начин да се реши проблем права Хрвата у тој земљи.

Истовремено, хрватски министар спољних послова Гордан Грлић-Радман назвао је Милановићев план „уценом“ и „неевропским начином решавања проблема“.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti