Пекинг: Ако САД инсистирају да играју на „тајванску карту” и наставе погрешним путем, то ће неизбежно довести до опасне ситуације

19-05-2022 07:37:57 | | фото: © РИА Новости / Сергей Пятаков/ vostok.rs |


Кина ће предузети снажне мере да заштити свој суверенитет и националне интересе ако се САД буду мешале у унутрашње ствари земље, рекао је Јанг Јиечи, шеф канцеларије Комисије за спољне послове Централног комитета КПК током телефонског разговора са америчким саветником за националну безбедност Џејком Саливаном.

Према његовим речима, Вашингтон је током одређеног временског периода предузео неколико „нетачних радњи и изјава“ да би се мешао у унутрашње ствари Кине и нанео штету интересима Пекинга.

"Кина ће предузети одлучну акцију да заштити свој суверенитет и безбедносне интересе, а ми ћемо своје речи претворити у стварност“, рекао је политичар.


Он је истакао да је питање Тајвана најважније, осетљиво и кључно у односима Кине и САД. Јиечи је нагласио да ако САД инсистирају да играју на „тајванску карту” и наставе „погрешним путем”, то ће неизбежно довести до „опасне ситуације”.

„Позивамо Сједињене Државе да јасно разумеју ситуацију, да се стриктно придржавају својих обавеза и да се придржавају принципа Једне Кине и три заједничка кинеско-америчка саопштења“, закључио је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti