Гранатирано насеље у руској Курској области

19-05-2022 07:29:03 | | / vostok.rs |


Током гранатирања насеља Теткино, најмање једна особа је погинула, саопштио је на свом Телеграм каналу гувернер руске Курске области Роман Старовит.


„Још један непријатељски напад на Теткино, који се догодио у зору, завршио је нажалост трагедијом. Тренутно је позната најмање једна цивилна жртва. Према прелиминарним подацима, ради се о возачу камиона који је довезао сировине у дестилерију. Непријатељ је нанео неколико удара на овај објекат", саопштио је он.



Старовоит је додао да је неколико особа повређено и да им је указана прва помоћ. У насељу је оштећено неколико кућа, те се тренутно гасе пожари. Постоје извештаји о неексплодираним бомбама. На лицу места су специјалисти који прикупљају податке о злочину.


"Свим погођеним породицама пружићемо сву неопходну помоћ. Сада идем у регион", додао је гувернер.

Ове недеље, Теткино је већ гранатирано са територије Украјине – погођена је фабрика шећера. Поред тога, након почетка руске војне операције, гранични пункт који се налази у насељу је гранатиран неколико пута.


У Курској области је на снази „жути ниво“ терористичке претње. Руске снаге противваздушне одбране већ су обориле пет дронова лансираних из Украјине на небу изнад региона.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti