Матвијенкова: Ни на секунд не сумњам да ће специјална операција бити успешно завршена

19-05-2022 07:55:23 | | фото: © РИА Новости / Дмитрий Астахов/ vostok.rs |


Дијалог Русије са Западом могао би бити настављен након завршетка војне операције у Украјини, изјавила је председник Савета Федерације Валентина Матвијенко у интервјуу за Известија.


„Мислим да ће постојати шанса за наставак дијалога када завршимо специјалну војну операцију, и не сумњам ни на секунд да ће она бити успешно завршена“, рекла је она.


Председник Савета Федерације је истакла да је Русија и даље отворена за дијалог.

"Али не по правилима које је неко измислио, већ на основу међународног права, међусобног поштовања. Ка дијалогу који би обезбедио једнаку, недељиву, универзалну безбедност на европском континенту", рекла је Матвијенкова.

Она је додала да ће војни одговор Русије на улазак Шведске и Финске у НАТО бити сразмеран врстама наоружања које ће тамо бити распоређено.

„Пре свега, у војном смислу, реакција Русије ће бити сразмерна и адекватна присуству НАТО-а на територијама ове две државе, томе које врсте наоружања ће бити распоређене. Али могу да вас уверим да ће безбедност Русије сигурно бити обезбеђена“, рекла је Матвијенко.

Финска и Шведска су у среду предале генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу пријаве за придруживање алијанси.

Њиховом чланству се противе турки и хрватски предедници, Еџеп Тајип Ердоган и Зоран Милановић.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti