Конашенков: Конашенков: У „Азовстаљу“ се предало 1730 милитаната, авијација неутралисала 58 подручја концентрације људства и војне технике

19-05-2022 10:04:53 | | Аутобуси са заробљениницима неонацистичког батаљона Азов, фо |

Током протекла 24 сата, 771 милитант неонацистичке јединице \"Азов\" предао се у блокираној металуршкој фабрици \"Азовстаљ\" у Мариупољу

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије Игора Конашенова:

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.
- Током протекла 24 сата, 771 милитант неонацистичке јединице "Азов" предао се у блокираној металуршкој фабрици "Азовстаљ" у Мариупољу. Укупно, од 16. маја, 1.730 милитаната се предало, укључујући 80 рањених. Сви они којима је потребно болничко лечење добијају помоћ у медицинским установама Доњецке Народне Републике у Новоазовску и Доњецку.


- Током дана, високопрецизне ракете ваздушно-космичког базирања Ваздушно-космичких снага неутралисале су седам командних места, укључујући командна места 24. Моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине у насељу Николајевка и 104. Бригаде територијалне одбране у насељу Константиновка, као и 11 складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције у областима насеља Бахмут, Константиновка, Иљинка и Минковка Доњецке Народне Републике и 26 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине. Таође, уништен је дивизион противваздушних ракетних система С-300 у рејону Бољшои Ломзаки Николајевске области и дивизион ПВО система Бук-М1 у региону Славјаногорска Доњецке Народне Републике.
- Оперативно-тактичка и војна авијација неутралисала је два командна места, као и 58 подручја концентрације људства и украјинске војне технике. Укупно, као резултат ваздушних удара, уништено је више од 340 непријатељских војника, те су онеспособљене 62 јединице војне технике.
- Ракетне снаге и артиљерија неутралисале су шест командних места, 295 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине, 43 украјинске артиљеријске и минобацачке јединице на ватреним положајима и две станице за електронско ратовање.
- Руски системи противваздушне одбране уништили су 15 украјинских беспилотних летелица, укључујући једну беспилотну летелицу "Бајрактар" ТБ2, у областима насеља Волчји Јар, Боршчовка, Велика Хутора, Мали Проходи, Снежковка и Петривске у области Харков, Чернобајевка и Нова Каховка у Херсонској области.

- Поред тога, у областима насеља Топољское, Мала Камишеваха, Семјеновка, Шпаковка, Глинское, Снежковка Харковска област и Чернобајевка, Херсонска област, пресретнуто је 12 украјинских ракета вишецевног ракетног система "Смерч".


- Укупно, од почетка специјалне војне операције је уништено 172 авиона, 125 хеликоптера, 942 беспилотне летелице, 313 противваздушних ракетних система, 3158 тенкова и других оклопних борбених возила, 395 вишецевних ракетних бацача, 1562 оруђа артиљерије, као и 3026 јединица специјалних војних возила.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti