САД платиле у рубљама „Роскосмосу“ за лет њиховог космонаута на МКС

11-06-2022 02:31:45 | | фото: © РИА Новости / Фотохост Конгресса молодых учёных/Паве |


Америчка компанија платила је "Роскосмосу" у рубљама лет космонаута Марка Вандеа Хаја до Међународне космичке станице, рекао је генерални директор државне корпорације Дмитриј Рогозин.

Према његовим речима, "Роскосмос" је добио сва средства, али не од НАСА-е, већ од "Аксиома", који је деловао као посредник.


„Обећали су да ће нам исплатити до краја маја, рећи ћу ово, каснили су тачно месец дана, односно дошло је до кашњења“, рекао је Рогозин и додао да су сва средства плаћена у рубљама.

Према његовим речима, НАСА је приликом организовања лета Ванде Хаја схватила да су под притиском Конгреса САД, па су за посредника изабрали приватну компанију "Аксиом спејс" и од њих наручили лет, а "Аксиом" је купио место на руском броду.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti