РТ: Државна дума усвојила закон којим се омогућава легализација паралелног увоза у земљу

22-06-2022 10:16:17 | | фото: © Getty Images / bfk92 / RT/ vostok.rs |

То ће омогућити увоз производа у земљу без дозволе власника жига

Државна дума Русије усвојила је закон којим се омогућава легализација паралелног увоза у земљу. Закон штити руске компаније које увозе робу без дозволе носиоца права од могуће грађанске, административне или кривичне одговорности.

Према Комитетуза економску политикуДржавне думе, усвајање закона ће обезбедити интересе руских потрошача. Такође ће допринети развоју руске економије у условима западних санкција.

У марту је руска влада овластила трговце на мало да увозе производе из иностранства без дозволе власника жига. Одлука је донета након што су многи глобални брендови обуставили продају или обуставили извоз у Русију због притиска својих влада да се придржавају санкција.

Премијер Михаил Мишустин је тада појаснио да је потребан „паралелни увоз“ како би се осигурало да се одређена роба и даље шаље у Русију.

Прошлог месеца, руско министарство индустрије и трговине објавило је листу робе дозвољене за паралелни увоз у земљу.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti