Слуцки не искључује повлачење Русије из Парламентарне скупштине ОЕБС-а

22-06-2022 01:55:31 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


О изласку Руске Федерације из Парламентарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу (ПС ОЕБС) се још не разговара, али ако буде покушаја да се суспендује учешће Русије у организацији, онда Москва задржава право да је напусти, саопштио је председник Комитета
за међународне пословеДржавне думе Леонид Слуцки.

Владимир Џабаров, први заменик председника Комитета Савета Федерације за спољне послове, рекао је раније да је Велика Британија одбила визе члановима руске делегације Парламентарне скупштине ОЕБС-а за учешће на редовном заседању. Седница ПС ОЕБС-а биће одржана од 2. до 6. јула у Бирмингему. Према његовим речима, Русија неће признати као легитимне одлуке заседања ПС ОЕБС-а у Великој Британији, за које чланови руске делегације нису добили визе, а истовремено Москва сматра неприкладним одбијање рада у ПС ОЕБС-а.

"За сада не разговарамо о повлачењу из Парламентарне скупштине, али даљи став зависи од тога како ПС ОЕБС-а може да обузда отворено политиканство и русофобију на свом сајту. Ако буде покушаја да се истисне или суспендује учешће Русије у овој међупарламентарној организацији", задржавамо право да га напустимо“, написао је Слуцки.