Путин: Стратегија Русије остаје непромењена, земља је спремна да отворено ради са свим савесним партнерима

22-06-2022 02:57:15 | | фото: © РИА Новости / Михаил Метцель/ vostok.rs |


Западне земље воде неодговоран макроекономски курс, који негативно утиче на благостање становништва свих земаља, наводи се у обраћању Владимира Путина учесницима пословног форума БРИКС-а, који ће бити одржан од 23. до 24. јуна.


„Предузетници наших земаља морају да се баве развојем пословања у тешким условима, када западни партнери занемарују основне принципе тржишне економије, слободне трговине и неповредивости приватне својине. Воде суштински неодговоран макроекономски курс, укључујући неконтролисане емисије и гомилање необезбеђених дугова“.

Према речима руског лидера, западне земље настављају да уводе политички мотивисане санкције, повећавају притисак на конкуренте, уништавају транспортне и логистичке ланце.

То је супротно здравом разуму и елементарној економској логици и штети глобалном пословању, наставио је шеф државе.

Он је истакао да као резултат такве политике проблеми у светској економији постају хронични.

„Долази до пада пословне активности, раста незапослености, несташице сировина и компоненти, погоршаних потешкоћа у обезбеђивању глобалне прехрамбене безбедности, расту цене житарица и других основних пољопривредних производа."

Предузетници БРИКС-а, упркос свим проблемима и потешкоћама, проширују пословне везе, а трговина између земаља расте.

Како је рекао Путин, стратегија Русије остаје непромењена, земља је спремна да отворено ради са свим савесним партнерима, јачајући свој економски, технолошки и научни потенцијал.

Руски лидер је такође позвао представнике свих земаља БРИКС-а да посете Источни економски форум, који ће бити одржан у Владивостоку почетком септембра.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti