Снаге ЛНР воде борбе у јужном предграђу Лисичанска

23-06-2022 01:22:00 | | фото: © РИА Новости / Виктор Антонюк/ vostok.rs |


Након опкољавања украјинских трупа у Горском и Золоту, Народна милиција ЛНР наставља офанзиву на север, ка јужним рејонима Лисичанска, преносе РИА Новости.


Сада се већ воде борбе у насељима Волчејаровка, Мирна Долина и Бела Гора. Поред тога, јединице републике су се приближиле Рафинерији нафте Лисичанск, која се налази југозападно од града, у близини насеља Волчејаровка.

Јуче су безбедносни званичници Луганска саопштили да је непријатељска групација у Горском и Золоту у „потпуном опкољењу“, а да су Лисичанск и индустријска зона Северодоњецка у оперативном окружењу. Према речима амбасадора ЛНР у Русији Родиона Мирошника, у Лисичанску се налази око пет до седам хиљада украјинских војника.

Министарство унутрашњих послова ЛНР је саопштило да ће Лисичанск и Северодоњецк бити потпуно блокирани „највише за недељу дана“.

Горское је насеље из којег су, према Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре, украјински милитанти више пута гранатирали градове које су ослободиле савезничке снаге у ЛНР, као што су Первомајск, Золоте-5 и Стаханов.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti