Шојгу: Белорусија је наш најважнији стратешки партнер, најближи пријатељ и савезник

23-06-2022 04:42:52 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Минобороны/ vostok.rs |


Руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је о потреби јачања одбрамбених способности Савезне државе Русије и Белорусије, укључујући и у смислу јединственог регионалног система ПВО.


„Околности диктирају потребу да се предузму хитне заједничке мере за јачање одбрамбених способности Савезне државе, повећање борбене готовости регионалног груписања трупа и јединственог регионалног система ПВО“, рекао је он на састанку са белоруским министром одбране Виктором Хрењином у Москви.


Шојгу је додао да то данас постаје све актуелније, те да је руска страна спремна да у томе пружи „сваку подршку белоруским пријатељима“.



Шојгу је
РепубликуБелорусијуназвао најважнијим стратешким партнером и најближим пријатељем и савезником Русије и указао на невиђени притисак Запада под којим се развија билатерална војна сарадња.

"Република Белорусија је наш најважнији стратешки партнер, најближи пријатељ и савезник. Данас се билатерална војна сарадња развија под притиском Запада без преседана, необјављеним ратом против наших земаља", рекао је Шојгу.

Према Шојгуовим речима, Русија високо цени решеност Белоруса да се одупру конфронтационом курсу САД-а и њихових савезника, као и њихову спремност да заједнички формирају јединствен одбрамбени простор у границама Савезне државе.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti