РТ: Навијаћу за Новака - председник Руске тениске федерације

27-06-2022 01:12:06 | | фото: © Adam Davy / PA Images via Getty Images / RT/ vostok |

Председник Руске тениске федерације каже да ће подржати Србина у одсуству руских звезда

Након што су организатори Вимблдона контроверзно забранили његове сународнике, председник Руске тениске федерације Шамил Тарпишчев открио је да ће његово главно интересовање за овогодишњи турнир на травнатом терену бити да види да ли бранилац титуле Новак Ђоковић може да освоји 21. гренд слем титулу.

Први тенисер света Данил Медведев само је једна од руских и белоруских звезда којима је забрањено учешће на овогодишњем турниру због сукоба у Украјини, чиме се смањује конкуренција за остатак мушких и женских тенисера.

У одсуству Медведева и других, Тарпишчев каже да ће чврсто стајати иза Ђоковића за трећу узастопну титулу на Вимблдону и укупно седму у "Епл ингланд клубу".

„За мене је главна интрига и интерес овог турнира Ђоковићев наступ и резултат. Да ли ће одбранити титулу, да ли ће освојити свој 21. гренд слем. Навијаћу за Новака“, рекао је Тарпишчев за РИА Спорт.

Тарпишчев(74) је један од оних који су осудили одлуку Вимблдона да забрани руским и белоруским тенисерима учешће на турниру, док је Ђоковић ту забрану назвао "лудом".

Став британских тениских шефова је у супротности са АТП и ВТА турнејама, које обе омогућавају руским и белоруским звездама да наставе да се такмиче као неутралне.

АТП и ВТА су Вимблдону одузели поене на ранг листи као одговор на његове акције, чиме су овогодишњи догађај практично претворили у уносан егзибициони турнир.

Ђоковић (35) старта на терену против јужнокорејског аутсајдера Квона Сун-Вуа данас.

Србски ас зна да га у финалу чека потенцијални сусрет са генерацијским ривалом Рафаелом Надалом, који је ове године освојио оба грен слема и тако свој укупни збир попео на 22.

Ђоковић такође зна да ће Вимблдон вероватно бити његов последњи гренд слем у сезони, јер ће пропустити Ју-ес Опен у периоду август-септембар због америчких правила о невакцинисаним.

Ђоковићев став о вакцини довео је до његовог депортовања из Аустралије уочи гренд слема у Мелбурну почетком године у непријатном спору са аустралијским званичницима.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti


Србска звезда је, међутим, више пута понављала да је вољан да се одрекне шансе за више титула, уместо да буде приморан да буде убоден против Цовид-19.