Рогозин: НАТО шаље сателитске снимке приватних компанија украјинској војсци

28-06-2022 12:58:25 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Приватни западни сателитски оператери генеришу податке за НАТО, који се потом прослеђују украјинској војсци, рекао је за РИА Новости Дмитриј Рогозин, генерални директор "Роскосмоса".


„Информације су доступне из разних извора. Нисмо у обавези да их откривамо, али могу да кажем да све водеће приватне компаније, попут истог `Максара`, сада раде искључиво на формирању јединственог облака података који се користи од стране НАТО-а да пренесе конкретне информације украјинским оружаним снагама“, рекао је Рогозин.

Он је појаснио да око тога "нема ни најмање сумње".


Раније су дописници РИА Новости сазнали да су амерички комерцијални сателити фотографисали острво Змејни у Црном мору неколико дана пре покушаја Украјине да заузме острво ударима и десантом у јуну. Поред тога, сателити исте констелације, којима је управљао "Максар", снимили су рафинерију нафте Новошахтински у Ростовској области три дана пре напада дроном.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti